DC INVERTER VENTILATIECOVECTOREN / FANCOIL UNITS

 

Je wil een energiezuinige & stille fancoil kopen?

Op deze pagina vind je alle fancoil modellen die zeer energiezuinig en stil zijn. Dit betekent dat ze een geluidsniveau hebben vanaf 24 decibel bij een minimale werking. Voor de vergelijking: normale omgevingsgeluiden van een woonkamer of keuken zijn ongeveer 40 decibel. Al onze fancoils maken minder geluid dan de omgevingsgeluiden, bij normale ventilatie. Je hoort dus amper dat ze aanstaan.

De AirLeaf fancoil is een modulerende (DC Inverter) fancoil en heeft de beste alles-in-één-oplossing voor het verwarmen, koelen en het ontvochtigen. Deze fancoil is extreem energie zuinig omdat hij gekoppeld kan worden aan lage temperatuur warmtebronnen zoals warmtepompen, condensatieketels en systemen met ingebouwde zonnecollectoren.

Met de geavanceerde temperatuurregelaar garandeert de AirLeaf fancoil het hele seizoen comfort. Hij verwarmt en koelt extreem snel, en zodra de gewenste temperatuur is bereikt, houd hij de ingestelde temperatuur, constant en zonder geluid.

Tijdens het verwarmen ontwikkelt AirLeaf een effectief natuurlijk convectie-verwarmings effect (vergelijkbaar met een radiator) waardoor de noodzaak om de ventilatie van de fancoil te activeren aanzienlijk wordt verminderd. Het aantrekkelijke design en ontwerp (slechts 13 cm diep) zorgen ervoor dat hij in elke omgeving van uw woning past.

Waarom lage temperatuurverwarming?

Bij een lage temperatuur verwarming is de aanvoertemperatuur van het water dat naar de radiatoren, vloer en/of wandverwarming gaat maximaal 55ºC. Vanwege de lage temperatuur kan een lage temperatuur verwarming bij een lager gasvebruik toch een woning aangenaam warm houden. Dat scheelt op de gasrekening en op de uitstoot van CO2. Daarom zijn de ventilatie convectoren een stuk milieuvriendelijker dan de traditionele centrale verwarming en zorgen ze voor een gezondere lucht in de woning.

Voordelen fancoil-unit

  Alleen de benodigde verse (primaire) lucht wordt met het centrale luchtbehandelingssysteem toegevoerd. De rest van het benodigde koel- of verwarmingsvermogen wordt door middel van water naar de ruimte gevoerd. Dit betekent dat, in vergelijking met conventionele all-air systemen, veel minder lucht naar de ruimte behoeft te worden gebracht en dit heeft tot gevolg dat kleinere kanalen en kleinere schachten kunnen worden toegepast. Hierdoor wordt veel ruimte bespaard en kunnen lagere verdiepingshoogten worden gebruikt. Deze voordelen zijn vooral van belang bij renovatieprojecten en hoogbouw.

  Doordat veel lucht over de koel en verwarmingsbatterijen kan worden verplaatst kunnen grote vermogens aan een ruimte worden toegevoerd, bij relatief geringe installatieafmetingen. Het comfort dat in de ruimte wordt gerealiseerd wordt met name bepaald door het aantal en de uitvoering van luchttoevoerroosters.

  Wanneer fancoil-units worden toegepast kunnen deze allen afzonderlijk worden geregeld (Modbus protocol) waarmee maximale flexibiliteit wordt bewerkstelligd. Dit is met name in hotels een reden om te kiezen voor fancoil-units