WARMTE KOUDE OPSLAG MET ONZE BUFFERVATEN 

Glass Lined 

Sanitair warm water 

SAC (290-5129L)

- SAC-R (1500-4000L)

- BF1 (1500-5000L)

- BF2 (1500-5000L)

- BF3 (1500-5000L)

- BSV Solar (150-2000L)

- BST Solar (200-2000L)

- BSH Solar (100-300L)

Gekoeld water 

 Binnen & buiten opstelling

- AR (100-5.000L)

- ARZ (100-5.000L)

Multi Energie 

Sanitair & CV warm water 

- PUFFER (300-10.000L)

- PUFFER Plus (100-10.000L)

- CQS (500-1500L)

- CQP (500-1000L)

- CQT (500-2000L)

RVS duplex 2304 

Sanitair & CV warm water 

- PAWT LE1 (150-800L)

- PAWT-LE2 (150-1.000L)

- PAWT-H XL LE1 (200-300L)

- PAWT-H XL LE2 (200-300L)

- PAWT-Kombi (300-600L)

- PWT-laden (200-1.000L)

RVS duplex 2304  

Warmtepompen anti pendel  

- PAWT XL LE1 (200-500L)

- PWT (50-200L)   

 

 

 

  

Er zijn veel manieren om een woning duurzaam te verwarmen. Het is alleen jammer dat het opwekken van duurzame energie niet altijd goed aansluit bij het moment van de energievraag. De energieproductie van een zonnesysteem vind overdag plaats terwijl de energievraag in de avond het grootst is. De oplossing ligt dus in het opslaan/bufferen van de opgewekte warmte/energie in een boiler en/of buffervat.
 

Wat zijn de voordelen van een buffervat?

Sla warmte of juist koude op. Wanneer er overdag veel warmte beschikbaar is van bijvoorbeeld een zonnesysteem, kan je in een koude nacht van deze opgeslagen warmte gebruik maken. Maar ook andersom, de opgevangen kou van de nacht kan overdag gebruikt worden om de woning te koelen.
 

De perfecte combinatie van een buffervat en een warmtepomp

Bij meerdere warmtebronnen is een indirect gestookte boiler of buffervat met meerdere warmtewisselaars vaak nog interessanter. Door gebruik te maken van meerdere bronnen is het mogelijk om de goedkoopste warmtebron altijd voorrang te geven bij het verwarmen van het buffervat.

 

Sluit ook uw boiler aan op een warmtepomp

Denk bijvoorbeeld aan een woning die wordt verwarmt door een zonneboiler systeem, warmtepomp of een hout/pallet gestookte kachel. De opgewekte warmte van de verschillende systemen zal worden benut om het water in het buffervat te verwarmen. Op deze manier wordt duurzame warmte op de meest efficiënte manier benut.
 

RVS duplex 2304 roestvast staal

RVS is een sterker (m.b.t. druk krachten) materiaal dan koper een zeer corrosie bestendig, echter niet 100% corrosie bestendig. Het zal uiteindelijk ook worden aangetast. RVS is simpeler te bewerken tot een sterke cilinder vorm dan koper, zij het met veel meer eisen om mee te kunnen werken.

Roestvast staal, ook RVS of inox genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium terug te vinden. De mate van chloride en hardheid van het water speelt een rol voor welk type RVS toegepast kan worden. Niet elk type RVS is dus geschikt voor een bepaald milieu. Het gaat er dus om welk type RVS en welke specifieke legering men moet toepassen in een bepaalde situatie.

 

Emaille: glasslined

Emaille of email is een laag glas dat op voorwerpen kan worden aangebracht, een object waarop emaille is aangebracht noemt men geëmailleerd. Bij boilers wordt deze aangebracht binnen in een stalen tank. De emaillelaag sluit het metaal perfect af, hierdoor kan er geen water en zuurstof bij het metaal komen en is het metaal goed beschermd tegen corrosie. Emaille is erg hard, behoorlijk krasbestendig en glad daardoor is het materiaal ook hygiënisch, het materiaal is zeer goed bestand tegen de inwerking van chemische stoffen. Emaille is net als glas wel breekbaar, als men een deuk in de boiler zou kunnen slaan (meestal is het metaal behoorlijk dik dus gebeurt dat niet) zou er aan de binnenkant een stukje uit kunnen springen/barsten waardoor het metaal niet goed beschermt meer is tegen corrosie. Een bijkomstigheid is dat een

geëmailleerde boiler een anode nodig heeft, alle metalen geven onderling onder bepaalde omstandigheden een elektrische (galvanische) spanning af, edelmetalen zijn daar mindergevoelig voor, om te voorkomen dat door die spanning de email laag stuk gaat wordt er in een geëmailleerde boiler een anode geplaatst. Dit kan met een opofferingsanode of magnesiumanode welke zichzelf opoffert (de anode wordt aangetast in plaats van de emaille laag) en moet regelmatig (2 jaarlijks) vervangen worden, anders valt de bescherming weg, met corrosie tot gevolg. Een nadeel van emaille is dat een emaillelaag zeer hard en nauwelijks buigzaam is. Als emaille bijvoorbeeld wordt aangebracht op metalen voorwerpen is de kans groot dat het metaal buigzamer is dan het emaille. Hierdoor kunnen er barsten ontstaan in het emaille. In het eerste geval kunnen er scheuren ontstaan en kunnen er stukjes emaille van het basismateriaal afspringen. Hierdoor kan het onderliggende metaal bloot komen te staan aan zuurstof, water en chemische stoffen. Dit zorgt er voor dat er corrosie kan ontstaan. Om beschadiging van emaille tegen te gaan past men tegenwoordig emaille toe dat een gelijkwaardig uitzettingscoëfficiënt heeft als het onderliggende materiaal.
 

Kwaliteit heeft de hoogste prioriteit

Het kwaliteitssysteem van ons O.E.M. productiebedrijf garandeert een constante bewaking van interne processen, zowel op het vlak van productie en kwaliteitscontrole. De kwaliteitsdoelstellingen worden elke dag opnieuw nagestreefd, dankzij de verbeterde engineeringtechnieken die worden gehanteerd bij de verschillende ontwerpen. Van de kwaliteit van de grondstoffen de aandacht voor de verwerkingscyclus tot en met de laatste tests. Waar nodig worden onze producten geleverd met eenvoudige en gemakkelijk te installeren installatie- en onderhoudshandleidingen, daarnaast een gedegen technische ondersteuning van onze verkoopafdeling. 

Kenmerken Nexus™ indirect gestookte boilers en buffervaten

 

Isolatie

Nexus™ boilers en opslagvaten zijn voorzien van polyurethaan hardschuim isolatie CFK vrij of met open cellenpolyurethaanschuim isolatie mantel (HCFC vrij). De mantel van de duplex 2304 boilers is van gemaakt van frosted metal. De mantel van de van de glasslined boilers is verkrijgbaar en komt in polystyreen of gekleurd PVC. De isolatie dikte is afhankelijk inhoud van de tank en zorgt voor de laagst mogelijke stilstandverliezen.

 

Binnentank en Buitenmantel

De Nexus ™ binnen tanks zijn gemaakt van RVS Duplex 2304, staal of geëmailleerd staal. De mantel van de roestvrijstalen buffertank zijn gemaakt van mat metaal. En de behuizing van de geëmailleerde bufferopslagtank van polystyreen of gekleurd PVC. De isolatiedikte is afhankelijk van het tankvolume.

Warmtewisselaar

De Nexus™ boilers maken gebruik van RVS wave warmtewisselaars, welke zorgen voor een legionella vrije omgeving voor uw tapwater. U kunt bij de modellen met een dubbelde warmtewisselaar 1x van de twee wisselaars gebruiken als doorstromer. Op dit type buffervat kan een cv-ketel, houtkachel, palletkachel, zonnecollector of een andere warmtebron aangesloten worden. De warmte wordt in lagen in het vat opgeslagen en hierdoor wordt de hoogst mogelijke efficiëntie behaald. De PAWT & multifuntionele energie opslagvaten zijn uitgerust met de RVS wisselaars.

 

 

Energielabel

Als de boiler gevuld is met warm water, zal deze na verloop van tijd afkoelen, om dit minimaal te houden, worden de Nexus™  zeer goed geïsoleerd. Ondanks deze  goede isolatie zal de boiler toch langzaam afkoelen. Deze verliezen noemen we de stilstand verliezen. Deze worden gemeten in een testruimte  door een erkend meetinstituut gemeten. Tot een boilerinhoud van 500 Liter zijn alle Nexus™ boilers en opslagvaten zijn voorzien van een energielabel label.

 

 

Magnesium anode

Kathodische bescherming (KB) is een methode van corrosiebestrijding en berust op het principe van potentiaalverlaging (spanning) van het te beschermen metaal- oppervlak. Door de potentiaal (spanning) voldoende te verlagen wordt de anode-reactie van ijzer tot ijzerionen zo sterk vertraagd dat hij praktisch te verwaarlozen is. De Nexus™ boilers worden beschermd met een magnesium anode "offer metal" dat een lagere potentiaal heeft. De magnesium anode zal geleidelijk weg corroderen en daarbij de tank van de boiler beschermen.